Soulvolle rock uit Parijs. De melodieën van Theo Lawrence & The Hearts reiken uit naar mensen op een dieper niveau. Zijn songs kruipen onder je huid en in je brein. Brandend van de puurheid van R&B, de storytelling van country, de rauwheid van rock 'n roll. Theo Lawrence opereert in de rijpe geest van Lee Fields en Charles Bradley, bepakt met verhalen die de harten van 'de gewone man' raken. Check zeker zijn single 'You've Changed / 500 Dances'.

THEO LAWRENCE & THE HEARTS IN ROWTOWN

mei 6, 2018 Uit Door Mixed Nieuws

De debuutplaat van Theo Lawrence & The Hearts, Homemade Lemonade, is een indrukwekkende collectie van tijdloze, warme liedjes die de vinger precies op de zere plek raken. Lawrence is pas twintig jaar oud, maar beschikt, wonderbaarlijk genoeg, over de doorleefde strot van een vagebond die decennialang op de podia staat. Met begeleidingsband The Hearts speelt de jonge Fransman een vitale mix van soul, blues, rock en country.

Dankzij Elephant van The White Stripes ontdekt Lawrence al op achtjarige leeftijd dat je met slechts drie akkoorden een aangrijpend verhaal kunt vertellen. In zijn tienerjaren, tijdens een rondreis door de VS, graaft hij verder naar de grootheden van weleer: Howling Wolf, Johnny Cash, Bo Diddly, Al Green. Het heeft nog acht jaar geduurd voordat al deze invloeden instinctief doorsijpelden in zijn eigen muziek.

Maar dan heb je ook wat: Theo Lawrence en band schitterden op Eurosonic, spelen dit jaar op Into The Great Wide Open en brengen gelukkig ook Rotown in complete vervoering. Een betere manier om afscheid te nemen van de zomer kunnen wij niet zo gauw bedenken!

BIO: Soulvolle rock uit Parijs. De melodieën van Theo Lawrence & The Hearts reiken uit naar mensen op een dieper niveau. Zijn songs kruipen onder je huid en in je brein. Brandend van de puurheid van R&B, de storytelling van country, de rauwheid van rock ‘n roll. Theo Lawrence opereert in de rijpe geest van Lee Fields en Charles Bradley, bepakt met verhalen die de harten van ‘de gewone man’ raken. Check zeker zijn single ‘You’ve Changed / 500 Dances’.

Meer info

Vertel Uw vrienden Mixed Nieuws