Mixed Nieuws

Nu in het Nieuws

PROGRAMMA HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL BEKEND

Laurence Jones
Laurence Jones

De tweede editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo vindt plaats op 9 en 10 juni. Vandaag maakt de organisatie het programma bekend.
Op vrijdag 9 juni treden Walter “Wolfman” Washington, Laurence Jones en gitaarvirtuoos Kenny Wayne Shepherd op. Met een hele rits Grammy nominaties, Billboard Music Awards, Blues Music Awards én het record voor het langs genoteerde album in de Billboard Blues Chart met Trouble Is… geldt Kenny Wayne Shepherd als één van de meest succesvolle Amerikaanse bluesrock artiesten sinds Stevie Ray Vaughan. Op een later moment zal nog een band aan het programma voor de vrijdag worden toegevoegd.

Het programma op zaterdag bestaat uit James Hunter, The Fabulous Thunderbirds en The Magpie Salute: de nieuwe band van Black Crowes gitarist Rich Robinson, aangevuld met zijn voormalige Crowes-collega’s, gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien en vier leden van zijn soloband.

Ook bevestigd op zaterdag zijn Vintage Trouble en afsluiter Gov’t Mule, bekend om haar indrukwekkende live reputatie. Ooit begonnen als een zijproject van The Allman Brothers Band door bandleden Warren Haynes en Allen Woody is Gov’t Mule (‘the Mule’, voor fans) gewoon altijd door blijven gaan, hoewel inmiddels zonder Woody. Vorig jaar verscheen nog een nieuw album, The Tel-Star Sessions. De kaartverkoop voor het festival is reeds gestart.]

HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL
Vrijdag 9 juni: Walter “Wolfman” Washington, Laurence Jones, Kenny Wayne Shepherd Band
Zaterdag 10 juni: James Hunter, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute, Vintage Trouble, Gov’t Mule

Blues village Grolloo
Dagkaarten: € 45, excl. servicekosten. Weekendkaarten: € 75, excl. servicekosten. Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Vertel Uw vrienden het laatste mixed nieuws