Het Ierse duo Hudson Taylor, DO 8 NOVEMBER 2018 ROWTOWN

Het Ierse duo Hudson Taylor, DO 8 NOVEMBER 2018 ROWTOWN

et Ierse duo Hudson Taylor, de broers Harry en Alfie Hudson Taylor, bracht debuutalbum Singing for Strangers uit in 2015. Hudson Taylor heeft haar ambacht ontwikkeld in de straten van woonplaats Dublin en steden in heel Europa. Het album, geproduceerd door Iain Archer (James Bay, Jake Bugg), bevatte drie grote hits – Chasing Rubies, Battles en Weapons.

Sinds de release van het album zijn de broers druk bezig geweest met het schrijven van liedjes voor hun volgende album, waarbij ze bevriende muzikanten uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Europa optrommelden. Hudson Taylor legt momenteel de laatste hand aan hun tweede album, geproduceerd door Ryan Hadlock, vooral bekend door zijn werk met The Lumineers.

DO 8 NOVEMBER 2018
Deur open: 20:00
Start: 20:30
Prijs: € 14,00 (incl. € 1,50

DE ROTOWN GESCHIEDENIS

Op het gebied van popmuziek staat Rotterdam er niet best voor in 1987. Het roemruchte jongerencentrum Eksit (waar Sex Pistols en U2 nog hebben gespeeld) is drie jaar eerder overgegaan in Arena aan de West-Kruiskade en moet nu, wegens geldgebrek de deuren sluiten. De Lantaren aan de Gouvernestraat (het tegenwoordige Theater Lantaren/Venster aan de Otto Reuchlinweg) programmeert nog maar sporadisch popmuziek en er zijn nauwelijks muziekcafés in de Maasstad te vinden. De Rotterdamse journalist en muzikant Fons Burger ziet dit verslechterende popklimaat met lede ogen aan en besluit in te grijpen met een eigen muziekcafé/podium. Zijn oog valt op een voormalig chinees restaurant aan de Nieuwe Binnenweg. De jonge architect Peter Jens maakt de ontwerpen voor de ruimte die een café met podium, een platenmaatschappij, een kiosk, een broodjeszaak, een eetcafé, een Mexicaanse picanteria en een fotogalerie moet gaan herbergen. De naam Rotown – een verbastering van Motown (Detroit) – wordt al in de jaren zestig verzonnen door de Rotterdamse muzikant Peter Snoei en door de Rotterdamse dichter/schrijver Jules Deelder vereeuwigd in het gedicht ‘Rotown Magic’.

De opening vindt plaats op 30 april (Koninginnedag) 1987 en Rotown is meteen een groot succes. Op vijf avonden in de week is er live-muziek en alles wordt opgenomen met het aanwezige studioapparatuur. De Rotterdamse muziekscene heeft weer een club om in op te treden en voelt zich goed thuis in het modern ogende complex. Rotown is geen slaperig jongerencentrum of oud bruin café maar een dynamisch rock ‘n’ roll-paleisje waar je muziek kunt maken en beluisteren en lekker kunt eten en drinken. Een eigen cultuur die wordt bezegeld met het maandblad Town Magazine

Vertel Uw vrienden het laatste mixed nieuws